top of page
  • Foto van schrijverevy435

Waarom ik doe wat ik doe?


Durf springen!


Ik ben zoals de meeste ondernemers begonnen vanuit een droom, een passie, een vlam die steeds sterker begon te branden.

Natuurlijk heb ik eerst lang nagedacht, opgeschreven, alle mogelijke rampscenario's voorbij zien passeren in mijn hoofd. (naar het schijnt hebben wij mensen de reflex om ons te fixeren op het negatieve...)


Maar wanneer is nu de beste timing om te starten met ondernemen??? Ik stelde mijzelf de vraag: Wat is de kost als je het niet doet? Als je nu niet springt? Gefrustreerd, ontevreden, leeg, onverzadigd, ... waren de gevoelens die ik voelde. Dus ben ik uiteindelijk gesprongen! Eerste les voor mezelf: Stop thinking, start doing! Want er zullen altijd redenen zijn om het niet te doen.


Tijdens mijn loopbaan als bediende ben ik een aantal keren in aanraking gekomen met coaches en werd ik voor het eerst getriggerd. Het is pas in mijn zwangerschapsverlof eind vorig jaar dat mijn ondernemersidee echt vorm kreeg. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar heb ik dan de fundamenten gelegd voor mijn onderneming. Ik maakte gebruik van de kostbare tijd om stil te staan, na te denken, te analyseren, kortom de essentie van mijn zaak vast te leggen.


Een boom als metafoor voor succes en veerkracht


Ik vergelijk dit met een boom, als de wortels (basis) stevig zijn, dan ben je als ondernemer beter bestand tegen de storm (onzekerheid). Coachtree is dus niet voor niks de naam van mijn bedrijf. Een boom staat metafoor voor veerkracht, ontwikkeling en groei, heel belangrijke begrippen in mijn verhaal. Ik ben coach en mentor voor startende en groeiende ondernemers. Zeker in de huidige uitdagende tijden is het meer dan ooit belangrijk dat je er staat als ondernemer.


Een succesvol bedrijf start dan ook bij jezelf. Net daarom vind ik het voor mijzelf heel belangrijk dat ik steeds dicht bij mezelf blijf en leef naar mijn waarden. Nuchter, integer, vertrouwen, verbinden, versterken en bovenal MENSELIJK. Dat zijn mijn waarden, mijn houvast en mijn kompas in mijn onderneming. Mijn waarden kennen zorgt ervoor dat ik focus heb, geen energie verlies en mijn enthousiasme behoud in onzekere tijden.


'People don't buy what you do, but why you do it'


Aldus Simon Sinek, jullie wellicht niet onbekend. Als ondernemer mag/moet je dromen, maar het is minstens zo belangrijk om na te denken over jouw missie. WAAROM ben jij in business? Mijn missie met Coachtree is om ondernemers te coachen naar een leven vol duurzaamheid. Door hen te coachen via trajecten of losse sessies op geregelde tijdstippen, begeleid ik hen in de eerste plaats naar een duurzaam zelfbeeld, echter ook naar duurzame relaties in zowel de persoonlijke als professionele context en een duurzaam bedrijf met duurzame resultaten.


Een duurzaam draagvlak creëren voor ondernemers, zowel startende als groeiende, is meer dan ooit nodig. Daar wil ik met passie en enthousiasme mijn schouders onder zetten.

Mijn missie, de brandstof van mijn bedrijf, is dan ook samen te vatten in 1 slagzin: 'Coachtree - A philosophy of conscious entrepreneurship by guiding entrepreneurs to sustainable success'Commentaires


bottom of page