top of page
  • Foto van schrijverevy435

I'm starting with the woman in the mirror...


Ik geef toe, ik ben een grote fan van Michael Jackson. Los van het feit of 'de geruchten' waar zijn of onwaar, kan er volgens mij geen enkele zanger tippen aan zijn lyrics en dansmoves. Hoewel ik meer hou van zijn opzwepende nummers à la 'BEAT IT' en 'Smooth Criminal', kan ik mij zeer goed vinden in het liedje 'Man in the Mirror'.


Er zijn al genoeg wereldverbeteraars of mensen die pretenderen dat zij de wereld gaan veranderen, maar hoe dan? En wat is dat dan, een betere wereld? Daarom start ik gewoon bij mijzelf in de spiegel. Ik ben van mening dat een betere wereld gewoon begint bij onszelf. Door enerzijds onze talenten te kennen en te benutten en anderzijds onze valkuilen te herkennen en om te buigen naar een werkbaar voordeel.


Wie zichzelf beter kent, weet ook dat het veel gemakkelijker is om de oplossing voor een probleem bij zichzelf te zoeken. Alle positieve ervaringen starten ook bij onszelf. Wie zichzelf graag ziet, kan pas liefde geven. Wie lief is voor zichzelf trekt vriendelijkheid aan. Zo werkt dat, simpel.


Het was jullie al duidelijk dat ik een enorme believer ben in persoonlijke ontwikkeling. Hoe beter je jezelf kent, des te sterker sta je in het leven. Ik stel mijzelf regelmatig in vraag of als ik gespannen ben, zoek ik naar de diepere laag in mezelf. Van waar komt dit gevoel? Wat wil dit mij vertellen? Coachen is niks meer dan dat, het stellen van de juiste vragen.


Met Coachtree help ik zelfstandigen en ondernemers (waarom ik deze opsplits, komt nog wel eens aan bod in een volgende blog) in het overwinnen van hun grootste uitdagingen. En ik hoef u wellicht niet te vertellen dat JIJ vaak zelf je grootste obstakel bent. Je bent nu eenmaal wie je denkt dat je bent.


Ik geloof in mensen en ik ben ook iemand die mensen heel veel kansen geeft. Ik ben er om ondernemers te ondersteunen en duwtjes te geven in plaats van eraan te trekken. In mijn trajecten staan de persoonlijke drijfveren van de mens achter de ondernemer centraal. Hate to break it to you, maar het heeft TOTAAL geen zin om jezelf in een leven te willen begeven dat niet strookt met je persoonlijke waarden. Dat zal nooit werken! Vroeg of laat betaal je daar de rekening voor.


Ik geef mijn klanten handvaten, zowel op persoonlijk als op businessvlak. Maar hoe effectief het medicijn ook is, het smaakt als vergif als je een ander dwingt om het in te nemen. Die les heb ik al lang geleerd, je kan niemand dwingen. Ik blijf mijn klanten opvolgen, maar de verantwoordelijkheid ligt bij hen. Uiteindelijk moeten zij het zelf doen en waarmaken. Ik wil NIET zorgen voor hen, maar er juist voor zorgen dat zij voor zichzelf kunnen zorgen. Dan pas kunnen zij op hun beurt weer voor anderen zorgen. Hiermee heb ik een antwoord gevonden op de vraag 'Wat is dat dan, een betere wereld?'


Die begint bij jou en mij.

Comments


bottom of page