• evy435

Terug naar de ESSENTIEEen echte eyeopener


Sinds kort volg ik een opleiding aan Vlerick Business School met als doel mijn eigen businessfundamenten sterk te maken van bij het begin, maar ook om mijn kennis uit te diepen en te delen met mijn netwerk. De opleiding 'Learn to speak business' gaat dieper in op de essentiële fundamenten van een bedrijf, bestaande uit: Strategy, Finance, Marketing, Operations & People skills.


Afgelopen vrijdag werd de eerste module online geopend en zijn we gestart met 'Strategie'. De module begon al meteen met een eyeopener, want naar schatting besteden organisaties doorgaans 95% van de tijd aan het nastreven van operationele effectiviteit - d.w.z. de dingen goed doen - en slechts 5% aan strategie - d.w.z. de juiste dingen doen. Dit is zeer interessant aangezien uit onderzoek blijkt dat de grootste verklarende factor voor het verschil tussen goed en slecht presterende organisaties niet de operationele effectiviteit is, maar de strategie.


Hoop is geen strategie


Strategie is de manier waarop jij als ondernemer je ambitie, doelen en visie gaat bereiken. Dit vraagt dus om keuzes te maken en dat is waarschijnlijk de reden waarom veel ondernemers liever niet veel tijd spenderen om na te denken over hun bedrijfsstrategie. Kiezen is verliezen - akkoord, maar geen keuzes maken zal tot een groter fiasco leiden op de lange termijn. Strategie is eigenlijk niets meer dan de kunst van keuzes te maken. Wil je een bloeiend bedrijf, zorg er dan in de eerste plaats voor dat je helder hebt waar jouw toegevoegde waarde en expertise zal liggen. Dit zal je richting en focus geven waardoor jij kan ondernemen met impact en vertrouwen.


Wil je na dit speciale jaar groeien met je bedrijf? Dan geef ik je als GOUDEN TIP, keer terug naar de ESSENTIE in je bedrijf. Geen zottigheden of businessmodellen gaan omgooien, maar wel: versterken van de basis die er al is. Je eigen drive en engagement, je missie en je visie onder de loep nemen. Gebruik maken van de kostbare tijd die er is om stil te staan, na te denken, te analyseren. De fundamenten waarop je zaak is gebouwd te verstevigen.


EN JE HOEFT DIT NIET ALLEEN TE DOEN!!!


De essentiële bouwstenen leggen van je zaak, dat is exact waar ik jou mee help in Business Foundations, een traject bestaande uit 5 modules waarin we ons samen focussen op:


- JOU, want zelfkennis en zelfinzicht is de basis van succes in jouw leven en business!

- strategie

- finance

- marketing

- operations


Die noodzakelijke fundamenten die eerst goed moeten zitten om straks te kunnen doorgroeien en vlot omzet te kunnen halen uit je business.

Dit traject is mijn uitnodiging aan jou om even stil te staan en te ontsnappen aan al het geruis van paniekvoetbal en complottheorieën en voor eens en altijd een stevige basis te leggen voor jouw bedrijf.


Laten we dat samen doen!


Bovendien heb ik nog een toffe actie gekoppeld aan dit traject. Kom er meer over te weten door een vrijblijvend kennismakingsgesprek te boeken via www.coachtree.be.


Tot binnenkort dan?