top of page
  • Foto van schrijverevy435

Oud-leerling aan het woord: Evy Heyse

Oud-leerlinge Evy Heyse (6MTWs, 2007) begeleidt ondernemers en bedrijfsleiders bij het behalen van hun doelstellingen via persoonlijke coaching en klankbordsessies.

De tijd dat mensen met een eigen bedrijf alles moeten kennen, weten en kunnen ligt achter ons. Ik geloof dat ondernemen meer is dan louter een beroep. Het is een levensstijl. Dus is het superbelangrijk dat ondernemers in de eerste plaats goed voor zichzelf zorgen om dagelijks de juiste beslissingen te kunnen nemen.


Ik ben zelf opgegroeid in een ondernemersgezin samen met mijn zus en broer. Mijn ouders hebben een tuinbouwbedrijf in Nevele en wij zagen hen dag in dag uit hard werken. Het is zeker via mijn opvoeding dat ik kwaliteiten als plichtsbewust, discipline en veerkracht heb meegekregen.


Ik zou mezelf omschrijven als een laatbloeier. Toen ik op het SHZMI (Sint-Hendriks- en Zusters Maricoleninstituut) school liep, wist ik totaal niet wat ik zou worden. Ik studeerde graag talen, dus de keuze voor de richting moderne talen lag voor de hand. Ik ben ook sportief, dus ik koos voor de optie sport. Ik zou mijn tijd op het SHZMI omschrijven als zorgeloos en vrij. Ik studeerde graag, deed mijn best en zag wel wat er op me afkwam.


In het 6e jaar moesten we een eindwerk maken voor het vak geschiedenis waarbij de focusvraag was ‘Wordt Azië de grootmacht van de 21ste eeuw?’. Ik vond dit zo boeiend om te maken dat ik er nadien verder ben in gaan studeren. Ik startte aan de K.U. Leuven met Sinologie en studeerde af in 2011 als ‘Chinakenner’. Gedurende 4 jaar werd ik ondergedompeld in de Chinese taal, cultuur, economie en filosofie. Een ware stretch voor mijn wereldbeeld. En mijn mindset.


In de wereld van vandaag komt deze groeimindset zeer goed van pas. Nadat ik afstudeerde ging ik aan de slag in de banksector. Ook daar was ik vooral getriggerd door de mensen met een eigen bedrijf. Na 4 jaar zei ik de bank vaarwel en kon ik starten als persoonlijke rechterhand van een CEO in een Nevelse KMO. Die hadden een filiaal in China, dus dat was wel mooi meegenomen dat ik op die manier mijn studie kon gebruiken.


Die periode was voor mij echt goud waard. Ik stond zo dicht bij de zaakvoerder dat ik echt inzicht kreeg in de psychologie van bedrijfsvoering en vooral in de psyche van de mens achter de ondernemer. Ik beschouw mijn leven als een aaneenschakeling van toevalligheden die nadien misschien toch niet zo een ‘toeval’ waren. Al deze professionele ‘zaadjes’ en de geboorte van mijn zoontje Lucas in 2019, zorgden ervoor dat ik in 2020 mijn eigen bedrijf Coachtree heb opgericht.


Bij Coachtree richt ik mij tot ondernemers, bedrijfsleiders en zaakvoerders. Kortom mensen met veel verantwoordelijkheden in hun job. Ik help hen via een persoonlijk coachingtraject op maat om hun doelstellingen te behalen, maar vooral om zichzelf niet te verliezen in de ratrace van onze moderne samenleving. Een persoonlijke coach/klankbord waarbij je in volle vertrouwen twijfels of ambities kan delen, is goud waard in het leven van een ondernemer.

Om de beste kwaliteit te kunnen bieden aan mijn klanten blijf ik me bijscholen. Naast een professionele coachopleiding, verdiepte ik me ook in coaching op vlak van stress en burn-out.


Dankzij mijn eerste klanten merkte ik al gauw een rode draad op. Het waren allemaal mensen met een vurige passie voor hun zaak, maar soms kon die passie hun grootste valkuil worden. Ze gaan volledig op in hun zaak en ‘vrijheid’ is ver te zoeken. Het gevolg daarvan is dat ze zich op den duur overprikkeld voelen en niet meer weten waar hun focus ligt. Mijn visie is dat een zaak runnen niet hoeft te betekenen dat dit ten koste gaat van je gezondheid, geluk of gezin.


Ondernemen is meer dan louter een beroep. Het is een levensstijl. Vanuit die visie leer ik ondernemers om het beste te halen uit hun levensstijl. Bij KPNI Belgium volg ik een opleiding die de relatie tussen lichaam, brein, emoties en hormonen bestudeert. Echt fantastisch hoe ons lichaam werkt en vooral hoe lichaam en geest één zijn. Die kennis brengt hen rust. Die kennis is vooral een troef. Het is met een rustig hoofd en lichaam dat je optimaal kan presteren. Ik geloof dat het niet gaat over ‘druk zijn’, maar over ‘productief zijn’. Als je veel ballen in de lucht moet houden, heb je focus en gezondheid nodig. Dus moet je tijd investeren in je belangrijkste productiemiddel, namelijk jezelf!


Bij Coachtree ligt de meerwaarde in het menselijke aspect. Ik ben een atypische businesscoach omdat ik me focus op de mens, dan pas op het bedrijf. Bovendien is elk coachingtraject puur maatwerk en individueel. Er komen heel vaak dezelfde issues voor, maar elke mens is anders. Dus dat vraagt een andere aanpak. Wie mij inschakelt als klankbord, gunt zichzelf in de eerste plaats pure Me-time, zelfzorg dus. En het is dat wat ervoor gaat zorgen dat je als zaakvoerder fit en gefocust blijft en dagelijks de juiste beslissingen kan nemen!


Coachtree werd opgericht net voor Corona. Bleek dat dit de ideale periode was om ermee naar buiten te komen. Mensen hebben gemerkt dat veerkracht heel belangrijk is om niet te gaan wankelen. Reeds 48 mensen vonden de weg naar mij en ik merk dat steeds meer ondernemers de weg vinden naar een klankbord. Ze merken dat er waarheid zit in 'Alleen ga je snel, met een klankbord ga je verder'. Mijn klanten zijn ondernemers met een eenmanszaak, bedrijfsleiders van kleine KMO’s of leidinggevenden met een team onder hun verantwoordelijkheid.


Ik geloof enorm in het groeipotentieel van mijn zaak en sinds kort heb ik ook Coachtree Academy opgericht. Hiermee wil ik vooral naar scholen en bedrijven trekken om te spreken of een workshop te geven over het belang van zelfzorg, veerkracht en een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is ook via die insteek dat ik opnieuw in contact kwam met jullie school. Het is mijn ambitie om ooit een vak rond 'zelfzorg' te mogen introduceren op scholen. Jonge mensen zijn onze toekomst. Veerkracht en zelfkennis kan hen alleen maar van pas komen.

Dankjewel voor de mooie kans om te mogen verschijnen in het HZ’tje. Voor meer inspiratie rond coaching en zelfzorg kan je mij volgen via Instagram @coachtree_business_coaching of eens surfen naar mijn website www.coachtree.be.

Comments


bottom of page