• Evy Heyse

Ondernemen betekent soms twijfelen en toch doorgaan op je pad

Een ondernemersidee komt vaak op een onbewaakt moment. Dat was bij mij niet anders. Mijn loopbaan is gestart in 2011 als Commercieel Adviseur bij een grootbank. Na 3 jaar heb ik besloten om mijn carrière nieuw leven in te blazen en ben ik gaan solliciteren voor de functie Personal Assistant bij een lokale KMO te Deinze. Dat was een gouden periode voor mij en onbewust werden daar de fundamenten gelegd voor mijn concept Coachtree.


Als Personal Assistant van een CEO kan ik beamen dat je meer bent dan een ‘secretaresse’. (hiermee doe ik geen afbreuk aan deze functie, ik wil gewoon een verschil aanduiden). Als PA ben je naast administratieve duizendpoot, ook een belangrijk klankbord voor de manager, meer zelfs zijn compagnon de route. Doordat ik al op jonge leeftijd de kans kreeg om zo een belangrijke functie in een onderneming op te nemen, heb ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel (ok, het feit dat ik de oudste dochter ben kan hier ook voor iets tussen zitten) en bedrijfsinzicht ontwikkeld.


Eén van de belangrijkste zaken die ik heb geleerd, is dat een CEO of manager ook ‘maar’ een mens is. Dit wil zeggen dat hij/zij ook soms twijfelt of een mindere dag heeft. ‘It’s lonely at the top’, daar zit zeker waarheid in. Net daarom is het van primordiaal belang dat een CEO omringd wordt door mensen waarop hij kan bouwen. Ik geloof dan ook keihard in de gouden combinatie coach en mentor in eenzelfde persoon. Zo iemand mag gewoonweg niet ontbreken in de entourage van menig CEO.


Hello ondernemersidee, Welcome Coachtree! Ik begeleid startende en groeiende ondernemers naar een rendabel bedrijf door een combinatie van coaching en bedrijfsadvies. Het ene kan volgens mij niet zonder het andere. Als coach haal ik je uit je comfortzone, graaf ik naar je kern en toon je blinde vlekken en als mentor geef ik je strategisch advies op maat om te groeien met je bedrijf.


Bye bye twijfel? Nee, dat (nog) niet. Belangrijk is om te weten waarvan dat twijfelen komt om er niet in door te schieten. Want het is niet omdat ik een coach alias mentor ben, dat ik geen twijfels ervaar of mag ervaren. Nu en dan twijfelen houdt mij ook scherp in mijn leven en mijn job. Alles wat we ervaren, voelen, meemaken in ons leven, wil ons iets leren of bijbrengen. Als we de wereld benaderen met een open mind, kunnen we alles in ons leven bereiken wat we willen.