top of page
  • evy435

Hoop is geen strategie.

Denken op lange termijn is een must als ondernemer. Zeker in woelige tijden.


De ondernemers die bij Coachtree komen aankloppen, komen uit diverse sectoren. Afgelopen zomer schreef een klant, die tevens instaat voor de lay-out van het Waregem Koerse lifestyle magazine, een artikel over mijn missie. Ik las het onlangs eens opnieuw en in de huidige tijden zie ik mijn missie verder verspreiden zeker als noodzakelijk. De torenhoge energiefacturen en de daarmee gepaard gaande mediastorm en negatieve berichtgeving heeft een grote impact op het welzijn van iedereen. Zeker bij ondernemers die hierdoor schrik krijgen om te investeren bijvoorbeeld.


Where focus goes, energy flows


Wat ik vooral merk, is dat veel mensen momenteel in wachtmodus zitten. Ik merk dat ook momenteel in mijn praktijk. Dat is enerzijds verstaanbaar en toch zit daar net de paradox. Op het moment dat we het meeste baat hebben om te investeren in onszelf en onze mindset, gaan mensen dit parkeren en "angstig afwachten". Als eerste tip wil ik meegeven, ga niet mee in die negativiteit en laat je niet gek maken. Hoe moeilijk dat misschien ook is, want iedereen staat anders in die situatie. Net als bij Corona is het niet de situatie die stress veroorzaakt, maar wel de reactie op de situatie.


Ondernemers zijn daadkrachtig, die wachten niet op de omstandigheden. Die creëren de omstandigheden zelf. Wat er ook gebeurt, jij blijft in controle om met de situatie te doen wat jij wilt. Jij kiest er voor om jou te focussen op de opportuniteiten of op de negativiteit. Waar jij jou op focust zal jouw resultaat bepalen.


Naast een krachtige mindset moet je uiteraard ook de juiste dingen doen. Heb je al een goed systeem en procedures? Ken je je cijfers voldoende? Hoe zit het met de cashflow? Je marketing? Heb je je aanbod en pricing al onder de loep genomen? Op momenten van crisis is het belangrijk om ook te werken AAN je bedrijf. Trek jezelf terug en zorg dat je met een fris en helder hoofd de zaak kan bekijken. En daar wringt het schoentje als je niet of onvoldoende voor jezelf zorgt. Dan heb je te weinig focus, laat staan goede energie om al deze zaken nuchter in perspectief te zien. Da's de reden dat mensen in angst schieten.


Laat je niet gek maken


Onze hersenen bestaan uit verschillende delen. De prefrontale cortex, dat gedeelte dat ons onderscheidt van de dieren, de bestuurder van onze hersenen, moet ten allen tijde fit en gezond zijn om te kunnen relativeren, analyseren, beslissingen te nemen, keuzes te maken, aandachtig te kunnen werken. Daarom is dagelijkse rust, ontspanning, inzetten op energiebeheer en veerkracht een must. Doe je dit niet, dan nemen al gauw je emoties en impulsen het over. Dan ga je overreageren, ben je prikkelbaar of zoek je instant naar beloningen. Je denkt niet op lange termijn en bent enkel bezig met quick fixes en snelle resultaten.


Wil je uit die vicieuze cirkel van negativiteit en prikkelbaarheid? Dan ben je meer dan welkom bij mij bij Coachtree. Het is mijn missie om mensen, ondernemers te stimuleren en motiveren naar echte grip op hun energie zodat ze dagelijks met de juiste focus en helderheid de juiste beslissingen kunnen nemen die hun business vooruit helpt.


Het interview voor Waregem Koerse Lifestyle Magazine:


Ondernemers zijn ook mensen, net dat durven velen wel eens te vergeten. Als ondernemer wil je vooral groeien … Alleen is dat niet gemakkelijk, en net daar verschijnt Coachtree op het toneel. Business- en lifestylecoach Evy Heyse helpt ondernemers bij het behalen van hun doelstellingen door het beste in hen naar boven te halen.


“Ik wil hen vooral doen beseffen dat jezelf kapot werken niet de sleutel tot succes is. Het is net omgekeerd: door goed voor jezelf te zorgen, leer je ook goed zorg dragen voor je onderneming en de mensen in jouw omgeving. Bij ondernemerschap denkt men al snel aan vrijheid en je dromen realiseren. Ik wil niet doemdenken, maar er zijn ook mindere kanten aan verbonden.


Uit onderzoek blijkt dat 75% van de ondernemers gebukt gaat onder hoge werkdruk en de bijhorende stress. Heel wat ondernemers kampen met lichamelijke en gezondheidsklachten of zien hun qualitytime met het gezin in rook opgaan. Met Coachtree wil ik ondernemers voeden op zoveel mogelijk vlakken. Duurzaam ondernemen begint bij jezelf goed voelen op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel vlak.


Ik focus op de mens achter de ondernemer en vergroot zo het zelfbewustzijn en de zelfkennis. Dat zorgt ervoor dat je een bedrijf kan bouwen dat perfect bij je past. De combinatie van persoonlijke ontwikkeling, mindset en lifestyle zorgt ervoor dat je dagelijks de juiste dosis energie hebt om als ondernemer de juiste beslissingen te nemen. Bovendien heb je nog energie over om te genieten, ook een niet onbelangrijk aspect. Als zaakvoerder heb je een voorbeeldfunctie, negatieve stress en overspannenheid wil je in je organisatie vermijden.


Ondernemen vergelijk ik vaak met topsport. En welke topsporter heeft geen coach de dag van vandaag?”


Afspraak of kennismaking boeken?

COACHTREE Zeistraat 19A, 9850 Deinze | T 0468 14 94 44 | evy@coachtree.be | www.coachtree.bebottom of page