top of page
  • Foto van schrijverevy435

Ik werk heel graag, maar leef nog veel liever.Hoe zit dat bij jou vandaag? Ben je ooit gestart met je eigen bedrijf om meer te kunnen genieten van vrijheid en ontspanning? Om dag in dag uit te kunnen doen wat je graag doet? Om jouw droom met passie in de wereld te zetten?


Want dat hoor ik vaak bij de ondernemers die mij inschakelen als klankbord/coach. In het begin is dat vooral ventileren. Zij hebben zich zolang ingehouden en plots moet alle opgekropte frustratie en emotie eruit. Het is soms frappant om te zien bij een eerste kennismaking hoe hun lichaam al spreekt. Dat toont zich vooral in de schouders die zakken, precies of er valt 100 kg van hun schouders.


En het lichaam liegt nu eenmaal nooit. Want de realiteit bij veel ondernemers blijkt vaak anders te zijn dan de droom. Het is erg om vast te stellen dat hun bedrijf meer een vloek is dan een zegen.


"Ik heb het druk." "Ik werk vaak door in mijn vrije tijd." "Ik kan mijn bedrijf niet achterlaten."


Of


“Waarom doe ik het eigenlijk nog allemaal?”

“Op het einde van de dag voel ik me leeggezogen.”

“Ik heb totaal geen energie meer.”


Dit zijn maar enkele statements die ik hoor bij mijn ondernemersklanten. Klinkt dit voor jou herkenbaar? Ben jij eerder de slaaf van je bedrijf en gaat dit ten koste van jouw gezondheid en persoonlijk geluk? Om nog maar te zwijgen van je privéleven en de mensen die je graag ziet die het telkens moeten ontgelden, want je moet je frustratie toch ergens kwijt kunnen?


Hoe zou het zijn voor jou als jouw bedrijf jouw grootste energiegever wordt in jouw leven? Gedaan met brandjes blussen, leeg gevoel en weinig fut...


Om je warm te maken geef ik je alvast een stukje theorie mee. Ben of ken jij iemand die ooit al op dieet geweest is? Vast wel hè. Ik hoor je al denken, wat heeft een dieet met meer tijd en energie te maken? Wel een belangrijke regel als je wilt afvallen is dat je minder moet eten. Je kan dan alles gaan afwegen, maar het is gewoon gemakkelijker om een kleiner bord te nemen. Een kleiner bord betekent een kleinere portie. Hoe minder op je bord, hoe minder je kan eten.


Waarom precies een klein bord en niet een kleinere portie op een groot bord? Het volle bord en het feit dat je je bord lekker kan volscheppen, blijft genieten. Je hebt niet het gevoel dat je jezelf tekort doet. Dat is een heel ander gevoel dan een groot bord waarop diezelfde portie zou liggen.


Wat vertelt dat over ons als mens? Wij hebben de ingesleten gewoonte om de tijd te gebruiken die beschikbaar is. Dat is trouwens met geld ook zo. Denk er maar eens over na. Hoe meer tijd je hebt, hoe meer tijd je gebruikt. Als je geen duidelijke doelen hebt, kan je m.a.w. geen prioriteiten stellen en is het vrij logisch dat je op een bepaald moment vooral brandjes aan het blussen bent. Je leeft volgens de waan van de dag en bijgevolg op automatische piloot.


Beter is dus zoals het voorbeeldje met het kleine bord om in blokken of batchen te werken, maar dan wel met duidelijk omlijnde taken die afgesteld zijn op de doelen die je wilt behalen per kwartaal of op jaarbasis. Het gaat er bovendien ook voor zorgen dat je meer focus hebt bij het uitvoeren van de taak en dus meer energie overhoudt op het einde van de dag.


De effectieve gedragsverandering dat is andere koek en kan ik je niet zomaar meegeven in deze nieuwsbrief. Dat moet je voelen en ervaren.


Als je met mij samenwerkt dan neem ik jou mee op een boeiende reis naar sterker ondernemerschap en krachtiger leiderschap. Zodat jij opnieuw echt kan genieten van jouw ondernemerschap en meer persoonlijk geluk ervaart.


Ps: persoonlijk geluk betekent voor mij zowel winst boeken als mens en als ondernemer met je bedrijf. Wil je dit ervaren? Boek dan jouw gratis kennismakingsgesprek via deze link https://www.coachtree.be/contact


Ik kijk nu al uit naar onze ontmoeting!


Enthousiaste groeten,

Evy Heyse

Coachtree

0468/14.94.44

evy@coachtree.be


Comments


bottom of page