top of page
  • Foto van schrijverevy435

Ik ben niet die Business Coach die jou gaat vertellen dat er een '1 size fits all wonderformule' isTijd en ruimte


Ik geef ondernemers tijd en ruimte waarin ze hun twijfels en ambities kunnen ventileren om nadien vanuit zelfreflectie te groeien in hun ondernemerschap.


Vorig jaar, in volle coronacrisis, richtte ik mijn bedrijf Coachtree op. Na 9 jaar werkervaring in de financiële sector en als rechterhand van de CEO in een lokale KMO vond ik dat de tijd rijp was om mijn eigen missie in de wereld te brengen.


Met Coachtree is het mijn missie om ondernemers te helpen naar bevlogenheid vanuit bewustwording. Bevlogenheid betekent niks anders dan gedreven en ambitieus kunnen zijn in hun werk en leven zonder in te boeten aan vitaliteit. Met de nodige balans dus.


Met de paplepel


Ik ben zelf opgegroeid in een ondernemersgezin, waardoor ik van jongsaf aan bewust besef dat ondernemen niet steeds een walk in the park is. Heel vaak zie ik hetzelfde patroon voorbij passeren. Ze zijn gestart vanuit een passie, een droom en zijn expert in wat ze doen. Net door die passie zijn ze enorm gedreven en groeit het werk al vrij snel boven hun hoofd. Wat op zich zeer mooi is allemaal want groei betekent natuurlijk ook vooruitgang.


Er komt echter meer bij kijken dan die eerste medewerker aanvaarden. Een bedrijf bestaat uit verschillende lagen: operationele luik, HR-luik, strategische luik, financiële luik, marketing, … Heel veel dus om overzicht te kunnen behouden.


Vaak merk ik bij zaakvoerders dat zij echt op zoek zijn naar een klankbord om hun twijfels, onzekerheden, maar ook hun ambities en visie in vertrouwen te kunnen delen. Want dat lukt nu eenmaal niet tijdens een Raad Van Bestuur.


Bovendien zijn ondernemers ook mensen, waarmee ik bedoel mensen van vlees en bloed met emoties, onzekerheden, onderhevig aan alledaagse gebeurtenissen, families, … en zoals bij iedereen loopt dat ook niet altijd op wolkjes.


Charisma vanuit alignment


Je kent het gezegde ‘Hoge bomen vangen veel wind’, wel dat is exact waar heel wat ondernemers mee te maken krijgen. En natuurlijk beseffen zij wel dat kwetsbaarheid tonen mag, alleen is het in hun geval niet altijd zo simpel. Ze zijn nu eenmaal niet ‘one of the guys’, ze hebben een leidinggevende functie en mensen willen graag een charismatische leider. Charisma krijg je als je als mens in balans bent. Op vlak van energie, denken, voelen en daar ook naar handelen.


Tough love


Vanuit mijn opvoeding, mijn jarenlange ervaring als persoonlijk klankbord van mijn toenmalige baas, hier en daar wat lichte 'ontsporingen' en mijn eigen ontwikkelde visie ben ik ervan overtuigd dat iedere ondernemer een klankbord kan gebruiken om even op adem te kunnen komen.


Mijn meerwaarde is dat ik niet enkel klankbord ben voor ondernemers, maar ook hun coach/mentor. Daarin zit een belangrijk onderscheid dat ik toch even wil duiden. Een coach oordeelt niet, luistert vooral en stelt vragen die ervoor zorgen dat mensen tot inzichten komen. Als mentor geef ik advies op maat van de mens en het bedrijf en deel ik mijn ongezouten mening om hen te versterken en te verbeteren.


Elk coachingtraject is dus op maat, want elke situatie is weer anders. Telkens andere mensen met andere problemen en belemmeringen. Dat maakt het zo boeiend en verrijkend voor een generalist als ik.Het pad ontvouwt zich door het te bewandelen


Naast een diploma in de Chinese talen, tal van coachopleidingen en een bijkomende Vlerick business opleiding kan ik gerust zeggen dat dit mij sterkt in mijn ondernemerschap. Toch is het vooral mijn nuchtere geest dankzij mijn opvoeding die vaak doorslaggevend is tijdens mijn werk bij klanten.


Bovendien blijf ik gewoon mijzelf. Ik weet dat authenticiteit mooi klinkt, maar als coach is dat wel echt een voorwaarde om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. Daarmee wil ik ook zeggen dat ik altijd dicht bij mezelf blijf tijdens trajecten met klanten. Ik ben een jonge, enthousiaste vrouw die ook graag heeft dat het vooruit gaat, maar de tijd van meten en haantjesgedrag ligt ver achter mij.


Daarom koos ik ook net voor het ondernemerschap, mijn weg, mijn visie. Die is dat vrouwen zichzelf vooral NIET moeten veranderen om te kunnen aarden in een bedrijfswereld. De bedrijfscultuur heeft juist nood aan vrouwelijk bewustzijn en zachtheid om in balans te kunnen komen en blijven. Laat dat nu net iets zijn waar ik jaren aan gewerkt heb bij mezelf om in balans te zijn als mens. It's all about balance en die begint bij onszelf. Dat blijft trouwens werken, want we zijn allemaal een work in progress.


Ik geloof oprecht dat het de zelfbewuste ondernemers zijn die hun talenten inzetten als bijdrage aan een betere bedrijfscultuur, geld als middel zien en leven volgens hun waarden. Zelfbewuste ondernemers zijn ondernemers waarbij energie en zakelijkheid hand in hand gaan.


Let's Go!


Ondernemers willen dat het vooruitgaat, dat is de aard van het beestje. Wel akkoord, maar ik doe jou toch eerst even stilstaan om nadien te kunnen verder gaan. Want alleen ga je snel, met een coach ga je verder.


Herken jij jezelf in dit verhaal? Of wil je gewoon eens weten of ik versterkend kan werken voor jou en je bedrijf? Boek een kennismaking via mijn website www.coachtree.be/contact of neem rechtstreeks contact via mail naar evy@coachtree.be


Als de klik er is, dan komt de rest vanzelf. Neem dat gerust van mij aan of van mijn klanten...https://www.instagram.com/coachtree_business_coaching/

Comments


bottom of page