top of page
  • Foto van schrijverevy435

Getuigenis: Hoe vertragen van Rudi een betere ondernemer maakte ...


Vertragen is niet stilstaan, en al zeker niet achteruitgaan. Vraag maar aan oprichter en creatief brein Rudi bij Studio Tornado. Hij liet de ratrace achter zich en vond daar de ruimte om de stap te zetten naar het ware ondernemerschap. Of hoe remmen ook een hefboom voor transformatie kan zijn.


Bij Studio Tornado staat Rudi vooral in voor de branding, grafisch design, binnen -en buitenreclame, ... voor bedrijven. Ook is hij de man achter het Waregem Koerse Lifestyle magazine, want printen is verre van dood. Hij doet niks liever dan zijn klanten helpen om hun verhaal naar buiten te brengen en is een krak in zijn vak met zijn jarenlange ervaring en expertise. Maar in het najaar van 2021 zag hij het zelf even niet meer en klopte hij aan bij Coachtree. Ik had het gevoel dat ik in een ratrace was terechtgekomen’, vertelt hij. ‘Ik functioneerde een groot deel van mijn tijd op de automatische piloot. Ik miste uitdaging in mijn professionele leven. Tegelijkertijd zag ik succesverhalen van andere ondernemers passeren. Dat maakte me onzeker.’


VERTRAGEN OM TE VERSNELLEN

Rudi wist wat er nodig was: heldere doelen. Maar hij bleef die plannen voor zich uitschuiven bij gebrek aan focus en energie. Stap één in zijn traject bij Coachtree: slow down to speed up. Gas terugnemen en gezonde gewoontes installeren op het vlak van voeding, slaap en ontspanning. ‘Door een aantal gewoontes te veranderen, werd ik me bewust van de zaken die me energie geven’, aldus Rudi. ‘Alles ging altijd heel snel bij mij, ook in mijn hoofd. Daardoor zag ik bepaalde dingen niet meer. Vertragen heeft mijn focus teruggebracht. Dat leidde tot een enorme stijging van mijn creativiteit. En laat dat nu net een van de belangrijkste eigenschappen zijn voor de toekomst.’


“VERTRAGEN HEEFT MIJN FOCUS TERUGGEBRACHT. DAT LEIDDE TOT EEN ENORME STIJGING VAN MIJN CREATIVITEIT.”

— Rudi Devolder


Een andere gezonde gewoonte die Rudi installeerde was zijn dagelijkse wandeling met zijn hond. Zelfs twee keer per dag. Er bestaat een quote van Boeddha die zegt: "Elke dag moet je een halfuur in de natuur doorbrengen. Zeker als je het druk hebt, dan minstens een uur." Ik moest daar vroeger altijd om lachen, maar Evy heeft me doen inzien dat het echt zo werkt. Eens durven afstand nemen, durven loslaten, zorgt er net voor dat ik met een ontspannen gevoel terug achter mijn bureau kruip en in een veel kortere tijdspanne mijn werk gedaan krijg. Dat is toch werkelijk fantastisch? Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor andere ideeën en projecten, waardoor mijn omzetcijfer verhoogde. Pure win-win!


VAN UURTJE FACTUURTJE NAAR ONDERNEMEN


De return van zijn traject bij Coachtree is niet mis: meer bewustzijn, meer zelfvertrouwen en een ferme boost op businessvlak. Ik was voor het traject goed op weg naar een mentale breakdown of burn-out, want ik was teveel bezig met de doelen an sich. Ik vergat dat ik destijds gestart was om vrijheid te ervaren, impact te maken in het leven van mijn klanten en vooral, de funfactor. Van deze laatste was er niet echt sprake meer want ik werd geleefd door alle opdrachten van mijn klanten. Bijgevolg miste ik ook heel wat tijd in mijn gezin waardoor er daar toch ook wel een afstand was ontstaan. Ik voelde me zowaar een buitenstaander, zowel in mijn bedrijf als in mijn gezin.


Er is doorheen het traject vooral een shift geweest op vlak van mijn zelfbeeld. Ik was me niet bewust dat het mijn zelfbeeld was dat alles stuurde, zowel privé als professioneel. Bepaalde overtuigingen en patronen die ik meesleepte, dienden mij totaal niet en hadden een slechte invloed op mijn resultaten. Bij het begin van het traject paste ik mijn aanbod en prijzen aan vanuit de visie "kiezen is winnen". Ik maakte een duidelijke schets van mijn ideale klant en mijn ideale werkdag. Van daaruit gingen we stelselmatig verder. De boost die ik daardoor kreeg, vooral ook de manier waarop ik naar mezelf keek, heeft ervoor gezorgd dat er een 180 graden switch kwam.


Ik had nooit verwacht dat door de focus te leggen op mezelf in de eerste plaats, mijn professioneel leven zo zou veranderen. Vroeger voelde ik me heel oncomfortabel als het wat minder druk was, maar ik heb gemerkt dat die kalme periodes heel waardevol zijn in je leven, zowel professioneel als privé. Vertragen zorgt voor focus: je kunt sneller nadenken, je komt met betere ideeën ... In deze maatschappij die alleen maar sneller lijkt te draaien, is dat niet onbelangrijk.’


Wel blijft het belangrijk om mezelf dagelijks te herinneren dat ik niet bang hoef te zijn om te vertragen. Dan visualiseer ik wat dit me in de toekomst zal brengen en tackle ik negatieve gedachten of gevoelens. Dat laatste is voor mij ook een ware eyeopener geweest. Ik was heel goed in het wegduwen of verstoppen van mijn gevoelens. Dat heeft Evy volledig opengebroken en dat zorgde voor een enorme verlichting in mezelf. Precies 100 kg die van me afgegooid werd. Het beste gevoel ooit. Evy heeft me geleerd om bij mijn gevoel te komen, om dit te delen in mijn naaste omgeving zodat er meer verbinding kon ontstaan. Dit heeft al tal van mooie gesprekken opgeleverd en het mooiste van al...mijn echtgenote en mijn zoon helpen me waar ze kunnen. We zijn een echt team geworden en dat is het mooiste cadeau dat ik me kon wensen.Comments


bottom of page