top of page
  • Foto van schrijverevy435

De ondernemer die ook voor zichzelf zorgt, voelt zich gezond, gelukkig en besluitvaardig!
Ondernemen is meer dan een beroep. Het is een levensstijl.


Ondernemen is een levensstijl en draait om meer dan bedrijfsvoering. Het besef bij de ondernemers begint te groeien dat het vandaag de dag niet meer mogelijk is om alles zelf te kennen en te kunnen, laat staan zelf te doen. Die bewustwording is een mooie eerste stap, maar impliceert wel dat er dagelijks enorm veel keuzes en beslissingen moeten gemaakt worden.


Om als zaakvoerder niet in een verhaal van ratraces, stuurloos bomen planten en chronische stress te vervallen, is het prioriteit om zorg te dragen voor jouw belangrijkste sleutel, jijzelf dus. Want als die sleutel stuk gaat, gaan er geen deuren meer open.Wanneer is de nood hoog genoeg om er werk van te maken?A way of life dus. Allemaal heel mooi op papier, maar ik merk toch dat het niet van dag op dag doordringt bij de meeste ondernemers. Vaak zijn ze zo drukbezet en die macht der gewoonte om veel en hard te werken zit zo ingebakken in onze Vlaamse cultuur. Dat keer je niet om met de zoveelste blog over het belang van gezondheid, persoonlijke groei en mindset.


Jammer genoeg moet er eerst een nood zijn om tot actie over te gaan. Als ik hier nu schrijf dat persoonlijke groei via coaching de tool bij uitstek is om te ontsnappen uit de ratrace en er niet langer door gedicteerd te worden, dan brengt dat niet echt veel beweging op gang. Als ik vandaag schrijf dat we het nog nooit zo comfortabel hebben gehad, dan trek ik misschien al wat meer de aandacht.Be comfortable with being uncomfortableWant we hebben het effectief nog nooit zo comfortabel gehad in ons leven. Geen hitte, geen koude, geen honger of dorst meer. Voeg daar nog aan toe ons zittend bestaan en suikerrijke voeding. Om nog maar te zwijgen van alle informatie die dagelijks voor het grijpen ligt. We mogen dan wel denken dat we aangepast zijn aan onze moderne omgeving, ons brein is bijlange niet mee.


Net door de modernisering hebben we niet door dat we beland zijn in een wereld van chronicle unavoidable stress! Geen acute direct voelbare prikkels, maar chronische en vaak latente prikkels. En dat heeft een enorme impact op de gezondheid op de lange termijn. Chronische stress vreet aan jouw brein, dus jouw concentratie, focus en besluitvaardigheid gaan erop achteruit. Terwijl het net dat is wat jij als bedrijfsleider nodig hebt.Investeren in jezelf is investeren in jouw bedrijf en kan op elk moment starten!Gelukkig kan je het tij keren. Het begint bij jezelf en met een keuze natuurlijk. Chronische stress is omkeerbaar door aanpassingen in jouw levensstijl. In mijn coachingpraktijk hanteer ik bijvoorbeeld coaching met focus op persoonlijke groei om jouw zelfkennis en mindset te verruimen. Ik kleur dat in met een PNI (psychoneuroimmunologie) standpunt. Dat laatste is de wetenschap die stress bestudeert vanuit evolutionair oogpunt.


De combinatie van kennis (hoofd) en coaching (lichaam) zorgen ervoor dat je chronische stresspatronen uiteindelijk gaat doorbreken en er meer energie vrijkomt om jouw ambities waar te maken! Investeren in jezelf is dus een investering in jouw bedrijf.


Hoe lifechanging zou het niet zijn voor jou, jouw omgeving en jouw bedrijf, mocht je deze U-turn maken op vlak van levensstijl? Een integrale en motiverende aanpak onder mijn begeleiding die jou weghouden van overprikkeling en andere toxische zaken, maar jou de weg van focus, energie en besluitvaardigheid doen bewandelen?


Een vrijblijvende kennismaking kan je boeken via www.coachtree.be/contact.


Comments


bottom of page