top of page
  • Foto van schrijverevy435

Culture eats strategy for breakfast

Ik zit momenteel volop in de opstartfase van mijn bedrijf Coachtree en dat maakt mij totaal niet bang. Ok, ik geef toe, ik heb ook wel dagen dat ik eens twijfel of nadenk over vragen als 'pak ik het wel goed aan?' of 'waar gaat dit naartoe?'

Ik ben een businesscoach/bedrijfsmentor...kortom ook maar een mens. Ik ga dus ook niet het warm water of het wiel opnieuw uitvinden. Is dat even een geruststelling voor jullie.

Waar ik dan de mosterd vandaan haal? Eerlijk, alles is uit mijn leven gegrepen. Ik ben van nature heel nieuwsgierig ingesteld en dat heeft mij altijd zeer goed geholpen. Maar het heeft ook soms geleid tot mislukkingen, die dan achteraf gebleken geen echte mislukkingen waren. (#mindset)


Mijn diploma Sinologie (aka Chinakenner) leek voor mij een eerste mislukking. Toen ik afstudeerde dacht ik echt wat ga ik hier in godsnaam mee aanvangen? Ik ben echter niet bij de pakken blijven zitten en ben meteen gestart met solliciteren. Als bij wonder mocht ik direct aan de slag als adviseur in een grootbank. Ik ga hier nu niet mijn volledige loopbaan uit de doeken doen.Het punt dat ik hiermee wil maken is dat kennis één ding is, maar het is vooral wat je ermee doet en je leven in eigen handen nemen, dat het verschil maakt. Terug naar die nieuwsgierigheid. Vanaf mijn 18de heb ik heel veel vragen gesteld, als een spons nam ik uiteenlopende ideeën en opinies tot mij op, ik ben blijven observeren, uitgereikt naar onbekenden, interessante mensen ontmoet, tegen muren gelopen, blijven lezen en vooral blijven bijleren.


Ook ben ik mijzelf blijven uitdagen om op tijd en stond uit mijn comfortzone te treden. Dit door bijvoorbeeld af en toe van werkgever te veranderen. Daar werd wel eens om gelachen in mijn gezin. "Ze is daar weer met ander werk" heb ik af en toe mogen horen. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin met hardwerkende ouders die dat tot op vandaag nog steeds doen en zo hun droom verwezenlijkt hebben. Ik ben heel dankbaar dat ik dat gezien heb thuis.


Die ingesteldheid van - hard werken en je komt er wel, mijn attitude en doorzettingsvermogen hebben er voor gezorgd dat ik, zonder het te beseffen, altijd geraakt ben waar ik wilde staan. Het pad ontvouwt zich telkens door het te bewandelen. Daaruit is mijn missie ontstaan om ondernemers, die net gestart zijn of reeds een aantal jaren bezig zijn, te begeleiden naar meer impact en vertrouwen op elk aspect van hun leven met de focus op persoonlijk leiderschap.


Persoonlijk leiderschap, ook wel ownership genoemd heeft alles te maken met de leiding nemen over je eigen leven. Persoonlijke ontwikkeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ik heb mijzelf altijd in vraag gesteld, enorm kritisch geweest over wie ik was en wat ik deed, waardoor ik kan zeggen dat ik mijzelf op vandaag zeer goed ken. Ik ken mijn waarden en mijn drijfveren, maar ook mijn valkuilen en patronen. Ben ik daarom perfect? Helemaal niet! Maar ik ben wel emotioneel rijk geworden en ik ga blijven investeren in mijn zelfontwikkeling. (#walkthetalk)


Ik ben een believer en ik geloof oprecht dat iedereen alles in zich heeft om te kunnen slagen. Geloof in je eigen kunnen en je bent al halfweg. Een coach/mentor kan er wel voor zorgen dat je belemmerende patronen en drijfveren sneller aan de oppervlakte komen, waardoor je zonder te overdrijven 5 à 10 jaar kan uitsparen aan verspilling door onwetendheid. Ik gebruik mijn opgedane kennis en ervaring in mijn trajecten om mijn klanten sneller te doen groeien naar meer zelfinzicht en persoonlijk leiderschap in hun leven zodat zij op hun beurt impact kunnen maken met hun missie.


Nogmaals, kennis is één ding, maar persoonlijkheid en emotionele intelligentie zijn veel doorslaggevender om te slagen als ondernemer. Culture eats strategy for breakfast. Je persoonlijkheid zal altijd komen bovendrijven, des te meer in onzekere situaties. En geef toe, we zullen met z'n allen comfortabel moeten worden met oncomfortabele situaties. Dat is wat het afgelopen jaar ons heeft doen beseffen. Daarom start ik steeds met 'WHO ARE YOU?' en dan pas met 'WHY?'


Wie ben jij echt? Dat dat een interessante levensvraag is, is een understatement.Comments


bottom of page